קפה טחון

 קפה אספרסו טחון לשימוש במקינטות ומכשירי קפה לשטח, וגם למכונות אספרסו מסורתיות
espresso ground coffee for use in trditional espresso machines and also in moka  /
makineta types
 

מה חשוב לדעת על קפה טחון לאספרסו:

רוב האנשים ברחבי העולם מנהלים רומן עם קפה. מדי יום, אנחנו מכינים את כוס הקפה האהוב שלנו כדי להמשיך. אבל האם אי פעם עצרת לתהות מדוע יש אנשים שמשתמשים בפולים שנטחנו לעומת פולי קפה שלמים? האם זה באמת משנה אם אתה קונה את הקפה בשלמותו או טחון?

בין אם אתם חובבי קפה או סתם שותי קפה ממוצעים, ההחלטה איזה סוג קפה לקנות משפיעה מאוד על חווית הקפה. כשבוחרים בין פולים לעומת קפה טחון, הכל מסתכם בנוחות ובאיכות. 

קפה טחון פופולרי מאוד מכיוון שהוא נגיש מאוד. מיוצר מפולי קפה שלמים, לאחר מכן נטחן, ארוז ומשווק. אמנם יש סיכוי גבוה יותר שתבחרו בקפה טחון בגלל נוחותו, אך כמה מומחי קפה יעדיפו פולי קפה לחווית קפה טובה יותר.

פולי קפה משווקים בשלמות ואחריות טחינת הקפה מוטלת על הקונה. בדרך כלל, פולי קפה נטחנים רגעים ספורים לפני ההכנה כך שטעם הקפה מודגש ורענן יותר בהשוואה לקפה טחון.

קפה - שלם או טחון - נשמר בשקיות אטומות או במיכל לאחר שנקלה בכדי לנעול את טריותו. קפה טחון, בהשוואה לפולים, מאבד מהרעננות מהר יותר מכיוון ששטח הפנים שנחשף לאוויר גדל לאחר הטחינה.

אם אתם נמנים על שותי הקפה האופייניים, יש לשמור את פולי הקפה הטחונים שלכם במיכל אטום ויש להשתמש בהם בתוך שבוע או שבועיים בכדי לשמור על טריות אופטימלית . אם מסגרת זמן זו קצרה עבורכם, בחירה בפולי קפה היא אפשרות טובה וחסכונית יותר.

חשוב להתאים את גודל הטחינה לסוג שיטת הכנת הקפה. משך הזמן שהקפה והמים צריכים להיות במגע קשור ישירות לגודל הטחינה. לפיכך, ככל שהטחינה דקה יותר, יותר שטח הפנים של הקפה נחשף למים ופחות זמן נדרש למיצוי הקפה.

 

יתרונותיו של הקפה הטחון:

  • מצריך שימוש במכונות או מכשירים זולים בהרבה מאלו הדרושים להכנה מפולי קפה. מספיק להחזיק מקינטה פשוטה, או מכשיר לפרנץ' פרס, או אפילו מכונת אספרסו מסורתית ששמים בידית שלה את מנת הקפה טחון ומכניסים למכונה, כדי להכין קפה משובח.לעומת זאת אם משתמשים בפולי קפה יש לטחון את הקפה קודם, כלומר להשתמש במטחנה, או לרכוש מכונה אוטומטית שטוחנת את הקפה – הוצאה יקרה יותר.
  • נוחות: פחות זמן התעסקות בהכנה – הקפה כבר טחון מראש, ואין צורך לעבור שלב נוסף של טחינה. החסכון בזמן גם משפיע על ההחלטה, קפה טחון או פולי קפה.

שיטות הכנה של קפה טחון:

ניתן להכין קפה טחון במספר שיטות ובעזרת מספר רב של מכשירים, נמנה את הנפוצים ביותר:

המקינטה – או שיטת ה מוקה כפי שהיא מוכרת, בה מכניסים מנה רצויה של קפה למכשיר הבנוי משני חלקים המוברגים אחד לשני , הפוכים אחד לשני, ביחד עם כמות מים. הבישול מתבצע על הכיריים. כאשר המים עוברים בלחץ האויר מלמטה ועוברים דרך הקפה , הוא עולה לחלק העליון של הכלי ואז ניתן לשתות אותו. יש לציין שהמים אינם מגיעים לנקודת רתיחה כאן וגם בשאר המכשירים המפיקים את הקפה.

מכונת אספרסו מסורתית – מכונה חשמלית אשר בה מוכנס קפה טחון לאחר שנדחס לידית המוכנסת לראש המכונה,ועובר תהליך של מיצוי בעזרת משאבה שמוציאה את הקפה בלחץ גבוה אל הכוס.

פרנץ' פרס או פלנג'ר – אחד המכשירים הפשוטים להכנת קפה, מורכב מקנקן זכוכית בעל מכסה דרכו עובר מוט המחובר למסננת מתכת. משרים קפה טחון בטחינה עבה במים חמים ואז דוחסים את הקפה השקוע במים דרך המסננת לתחתית הכלי, כאשר מעליה נוצר הקפה הצלול והנקי.

מכשירים נוספים שבהם משתמשים בקפה טחון כוללים גם את מכשיר הפילטר האוטומטי (drip coffee) המצוי בארה"ב במיוחד, וכמובן הבישול הידוע של קפה ה"בוץ" או ה"טורקי"  בפינג'אן על הגז. כאן משתמשים בטחינה דקה מאוד של הקפה .


כיצד לאחסן קפה טחון בצורה טובה :

אחסון קפה טחון כמו שצריך יעזור לכם להרחיב את הטריות שלו ולקבל יותר הנאה מהתוצאה. בפשטות, הדרך הטובה ביותר לאחסן קפה טחון כמו שצריך היא לעשות כמיטב יכולתך כדי להרחיק אותו מאוויר, לחות, חום ואור.

המקום הטוב ביותר לאחסון הקפה יהיה במיכל אטום באוויר בתוך ארון קריר וחשוך. כדאי גם לאחסן את הקפה הטחון במיכל קטן ככל האפשר, כך שכמות האוויר במגע עם הקפה מוגבלת, מה שמאט את תהליך החמצון.

אם יש לכם מיכל אחסון אטום בוואקום, כמו קופסאות מיוחדות המיועדות לכך זה אפילו טוב יותר!

קפה אספרסו טחון, כמו ה "גולד" של קפה ג'ויה, מגיע מהמפעל תמיד ארוז בואקום, וזאת על מנת לשמור אותו באחסנה הדוקה ונטולת חשיפה לאויר מבחוץ בצורה האופטימלית ביותר. בצורה זו ניתן לתת לקפה תוקף רב מאוד לשימוש של מעל שנה על המדף.

עוד מוצרים