פודים

 הפודים של קפה ג'ויה שאנו מיבאים בלעדית לישראל מזה כ 15 שנים הוכיחו את עצמם לאוהב הפודים בארץ. איכות המוצר כוללת את העובדה שכל פוד מגיע מהודק להפליא בתוך השקית הסגורה הרמטית לשמירת הטריות לחודשים ארוכים, ובאיכות הבלתי מתפשרת של קפה ג'ויה. ברגע שמנסים אותם - נשארים איתם לשנים

 

מה זה פודים לקפה?

קפה בפודים – היא שיטה ותיקה בעולם ויחסית גם אצלנו בישראל להכנת אספרסו על ידי שימוש בפודים. הפוד הוא מנה של קפה אספרסו טחון מהודק במשקל של 7 גרם בדרך כלל, עטוף בנייר פילטר וארוז הרמטית כל אחד לחוד בשקית אלומיניום. לתוך השקיות מוזרם גז לשם שמירת הטריות לאורך זמן. בצורה זו לפודים יש תפוגה של שנה וחצי מיום היצור. שיטת הפודים פותחה על ידי חברת הקפה האיטלקית "אילי" בשנות השבעים והיא עדיין פופולרית מאוד באיטליה בעיקר, שם כל יצרני הקפה מחזיקים קו יצור של פודים. כל פוד מתאים למנה אחת של קפה . התערובת המהודקת סגורה בשני גיליונות של נייר סינון ידידותי לסביבה ונארזה בנפרד באווירה מגוננת. הקוטר הסטנדרטי של הפודים הוא 44 מילימטרים, אך ישנם גם כאלה בקוטר קטן יותר ומייצרים גם מעט כאלה של כמות כפולה של קפה והם גדולים יותר.

כיצד משתמשים בפודים לקפה?

את הפוד מניחים בידית מכונת הקפה המסורתית, רצוי במסננת השטוחה המותאמת לפודים. או כמובן במכונות פודים – מכונות מיועדות אך ורק לשימוש בפודים. בין היתר ניתן לציין כאן את מכונת הפודסטאר המצוינת שיוצרה על ידי מפעל SGL האיטלקי, שגם ייצר את מכונת ה פמילי ג'וי הפופולרית עבור יצרן הקפה אילי. יצרני מכונות קפה באיטליה מיצרים באופן קבוע עד היום מכונות מיועדות לפודים, מאחר והשוק האיטלקי במיוחד וגם שאר חלקים באירופה אוהבים לשתות את הקפה שלהם בפודים.
ראשי התיבות E.S.E. (אספרסו קל להגשה) שניתנו לשיטת הפודים פרושם: easy serving espresso כלומר הכנת אספרסו פשוטה. שיטת הכנת הקפה בפודים הייתה אולי השיטה הראשונה בעולם שסיפקה אספרסו נהדר באמצעות מנות בודדות של קפה, ארוזות מראש בכמות הנכונה ולחץ  מיטבי.

יתרונות השימוש של פודים לקפה:

השימוש בפודים להכנת קפה מאפשר להכין ולהגיש אספרסו קל, מהיר ומושלם בדיוק כמו בבית הקפה תוך הקפדה על טריות ומשאירים את ארומת הקפה ללא שינוי. מאחר וכל פוד ארוז הרמטית באריזה אחת השימוש בהם לא חייב להיות סמוך למועד היצור. לפודים, בדומה לקפסולות, יש תוקף שימוש של שנה וחצי בדרך כלל והם אכן שומרים על טריותם לחודשים ארוכים.
יתר על כן, היעדר מתכת או פלסטיק בפודים הופך את התרמילים לידידותיים לסביבה. מאחר ומדובר באריזת נייר המתכלה לחלוטין, יש לכך יתרון גדול בהגנה על הסביבה. ולכן הם יכולים להיפטר או למחזר בבטחה כלומר יהיה לנו חומרי קומפוסט נהדרים ללא אשמה!
הודות למאפיינים הפיזיים שלהם חלחול הקפה פשוט בהרבה. מים אינם חייבים לחצות חומרים עמידים כמו פלסטיק או אלומיניום, אלא רק עטיפת נייר דקה (כגון שקית תה) המבטיחה קפה קרמי יותר עם טעם הומוגני יותר.תהליך מיצוי הקפה מהפוד הוא גם הכי קרוב לשיטת האספרסו המסורתית.
יתרון גדול נוסף לשימוש בפודים הוא שהם אינם מגבילים להשתמש בסוג מסוים של מכונות, זוהי שיטה פתוחה – ניתן להשתמש בפודים בכל מכונה מסורתית של קפה או בכל מכונת פודים, בניגוד לשיטות סגורות של קפסולות מסוימות המגבילות משתמשים לרכוש סוג מסוים למכונות שלהם. 

כיצד בוחרים פודים טובים לקפה?

ראשית יש לבדוק את מצב השקית בה הפוד מאוחסן. יש לראות שהשקית מעט מנופחת ואינה ניתנת למעיכה. זה מעיד שהפודים ארוזים אכן הרמטית על ידי הגז שנמצא בכל שקית ועוזר לשמירת הטריות. לאחר שפותחים את השקית ומוציאים את הפוד, יש לבדוק האם הוא מוצק, והוא מהודק היטב בתוך נייר הפילטר . יצור נכון של תהליך הפודים במכונות האוטומטיות יראה תוצאה של פוד מהודק וקשיח . במידה והפוד רך למגע סימן שתהליך האריזה לא היה כראוי, הקפה אינו מהודק וסביר להניח שהתוצאה, בעיקר הקרמה של המנה, לא תהיה מספיק טובה.  כמובן  שיש לבדוק את התוקף המוטבע על האריזה ולוודא שהטווח לפקיעה אינו קרוב, אלא רחוק ככל האפשר.
עוד מוצרים