קפסולות למכונות קפה מסוג נספרסו

מגוון קפסולות תואמות לשימוש במכונות מסוג נספרסו

מה היתרונות בשימוש קפסולות מסוג נספרסו / תואמות נספרסו

מכונות הקפה הביתיות הנפוצות ביותר בעולם היום הן אלו מסוג נספרסו אשר כדי להשתמש בהן יש צורך להטעין אותן בקפסולות מסוג נספרסו או תואמות נספרסו. מאחר והפטנט של חב' נספרסו השויצרית פג לפני כ 8 שנים, כל יצרני הקפה החלו לייצר קפסולות תואמות לנספרסו, מאחר וכמות המכונות מסוג זה היתה ועודנה הגדולה ביותר והשוק לקפסולות מסוג זה הוא ענק. היתרון הגדול בשימוש בקפסולות אלה הוא הזמינות הגדולה בהשגה שלהן. כמעט כל סופרמרקט, חנות קפה ועוד מחזיקות קפסולות כאלה, וניתן לרכוש אותן באתרים רבים ברשת. המיגוון הוא רב מאוד: יצרנים רבים מחזיקים תערובות שונות, התחרות במחיר גדולה, יש מבצעים לרוב, כך שללקוח יש אינספור אפשרויות לבחירה. גם הנוחות בשימוש היא רבה: בסך הכל מכניסים קפסולה למכונה ובלחיצת כפתור מוכן המשקה. הקפסולה המשומשת מושלכת לאחר מכן למגירת איסוף בתוך המכונה, הכל נוח ופשוט.

איך מכינים קפה עם הקפסולות תואמות נספרסו

שיטת הכנת הקפה באמצעות קפסולות תואמות נספרסו היא פשוטה ביותר. הקפסולות מגיעות בדרך כלל בקופסאות או שרוולים של 10 יחידות בכל אחת. לאחר הדלקת המכונה וקבלת סימן שהיא מוכנה לשימוש, יש לקחת קפסולה בודדת להכניס לפתח המתאים במכונה, וללחוץ על כפתור האספרסו הקצר, בינוני או ארוך. רוב המכונות עוצרות לבד את תהליך ההכנה, מאחר והן מתוכנתות לזמן המזיגה. ניתן לתכנת לבד זמני מזיגה לכל סוג משקה. לאחר סיום ההכנה מרימים את ידית הכנסת הקפסולות והקפסולה המשומשת נופלת לתוך מגירה פנימית בתוך המכונה. פשוט, קל ונוח.

מה ההבדלים בין הקפסולות של נספרסו

לכל יצרן קפה המייצר קפסולות תואמות נספרסו יש מגוון של סוגים שונים בקפסולות שלו. בדרך כלל ההבדל הוא בדרגת חוזק הקפה, יש המציינים אותה במספרים: כשהנמוך מראה דרגת חוזק חלשה והמספר הגבוה, למשל 12 מראה חוזק חזק יותר של הקפה. כל יצרן של קפסולות תואמות נספרסו מייצר בין 3 ל 10 סוגי קפסולות בממוצע, כשבדרך כלל אחד מהם יהיה נטול קפאין, והשאר בדרגות קליה, חוזק וגם טעמים שונים. הסוגים השונים מיוצגים בצבעים שונים לכל סוג קפסולה, וגם בצבעי האריזות.

כיצד לבחור טעמים של קפסולות נספרסו / תואמות נספרסו

לכל אדם יש טעם שונה במאכלים ובסוגי השתיה שהוא צורך. כך גם בקפה וכמובן גם בקפסולות של נספרסו ותואמי נספרסו. הדבר הראשון הוא לדעת אם אוהבים דרגת חוזק מסוימת – קפה חזק יותר, או עדין יותר. יצרנים רבים מציינים את דרגת חוזק התערובות במספרים, ככל שהמספר גבוה יותר – דרגת החוזק שלו גבוהה יותר. וכך קל יותר ללקוח לבחור לעצמו את סוג הקפסולות. כמו כן במידה ואוהבים טעם פירותי יותר, חמצמץ, או מר יותר – יש לקרוא את תאור התערובת של כל סוג ולפיה להחליט מה מתאים יותר לכל אחד. 

מהי חווית הקפה של קפסולות למכונת נספרסו

חווית שתית קפה באמצעות קפסולות נספרסו, או תואמות נספרסו, היא שילוב של הקלות והפשטות של הכנת הקפה, במהירות וכמעט בלי לחכות לחימום המכונה. יחד עם זאת, האפשרות לבחור בין  מגוון עצום של יצרני קפסולות, של מחירים ומבצעים למכביר, ושל מגוון סוגי קפסולות אצל כל יצרן, מוסיפה לחווית השימוש. גם התוצאה הסופית של האספרסו עם הקרמה הטובה, וניחוח הארומה לאחר המזיגה נותנים הרגשה של חווית קפה נעימה ומספקת לאוהבי המשקה הנצרך ביותר בעולם.


באיזה סוגי פולים משתמשים לקפסולות של נספרסו

הקפסולות מסוג נספרסו ותואמות נספרסו מכילות קפה טחון בתוכן. תערובת הקפה טחון בכל אחת מהן שונה בהתאם לתערובת פולי הקפה שהכינו היצרנים באותו מפעל. יצרני הקפה מכינים תערובות קפה שונות, המבוססות על זני פולים ממקומות שונים, על שילוב בין פולי ערביקה לרובוסטה, וגם תערובות חד זניות. התערובות השונות משמשות למכירה כפולי קפה ארוזים, כקפה טחון אוז בואקום וגם משמשות לצורך מילוי בקפסולות מסוג תואמות נספרסו. פולי הקפה מסוג ערביקה יגיעו מדרום ומרכז אמריקה, אתיופיה ועוד מקומות באפריקה, ואילו פולי הקפה מסוג רובוסטה יגיעו מאסיה, הודו, ויאטנם ועוד, וכן מאפריקה ומדרום אמריקה. המומחיות של יצרני הקפה מתבטאת בתערובות שהם מכינים בין זני וסוגי הפולים השונים, והיכולת לשמור על הטעם של אותן תערובות לאורך כל השנים.


איך יודעים מהי דרגת החוזק של הקפה

דרגת החוזק של הקפה בקפסולות מסוג תואמי נספרסו מצוינת על גבי הקופסאות בצורת ציון של מספרים או בצורת כמות פולי קפה מודגשים בכל קופסא, עם ציון לגבי חוזק, ארומה ועוד. ככל שהמספר המציין חוזק הקפה שניתן לכל סוג גבוה יותר – סימן שהקפה בקפסולה זו יהיה חזק יותר בטעמו, ולהיפך כשהמספר קטן יותר. 


כך תתאימו את תערובת הקפה לסוג הקפה המועדף עליכם

גם בקפסולות נספרסו ובקפסולות תואמות נספרסו יש הבדלים בין התערובות השונות וכל אחד יכול להתאים לעצמו את הסוג הנכון לו/לה. כיצד להתאים לנו את התערובת המועדפת? ראשית על ידי טעימות רבות ככל האפשר של סוגים שונים. רק לאחר שטועמים יודעים אם זה מתאים לנו או שנרצה לבחור מידת חוזק גבוהה או נמוכה יותר. בנוסף, אם אנו יודעים מראש שהטעם של הקפה שאנו אוהבים צריך להיות עדין וחלש יותר – נחפש תערובות עם מספר חוזק נמוך, או נקרא את מה שכתוב לגביהם באתר או על גבי הקופסא. ולהיפך כמובן לגבי אוהבי הקפה החזק. בעקרון, כמות גבוהה של פולי קפה ערביקה פרושה פחות קפאין בקפה, ורוב הסיכויים שהוא יהיה עדין יותר, ונוטה יותר לכיוון החמצמץ. אחוז גבוה יותר בתערובת של פולים מסוג רובוסטה פרושו שהקפה יהיה חזק יותר, עם נטיה ליותר מרירות.

עוד מוצרים