ערביקה ורובוסטה - הכירו את ההבדל בין סוגי פולי הקפה

ערביקה ורובוסטה הם שני סוגי פולי הקפה המשמשים בייצור קפה מסחרי. ההבדלים העיקריים ביניהםהם הטעם שלהם והיכן הם גדלים. בכל הנוגע להבדל שלהם ברמת הקפאין, פולי רובוסטה מכילים רמהכפולה של קפאין מפולי ערביקה. לפולי הערביקה יש טעם מתון וארומטי יותר בעוד שפולי רובוסטהמאופינים בטעם חזק ונרכש יותר. פולי הערביקה הם שטוחים ואליפטים בצורתם בעוד שלפולי רובוסטה יש צורה עגולה ברורה יותר. כאשר הם עדיין על הצמח שלהם, ניתן להבחין בקלות בין הפולים לפי ההבדל בצבע, שכן פולי ערביקה הם בגוון כהה יותר של ירוק מאשר אלה של הרובוסטה.
פולי ערביקה מצויים לרוב אך לא רק במרכז ודרום אמריקה בשל האקלים הסובטרופי שכן ניתן לגדלאותם רק במקומות עם אקלים גבוה יותר. פולי רובוסטה, לעומת זאת, מעובדים במרכז ומערב אפריקה ובדרום מזרח אסיה, מכיוון שהם דורשים מקומות עם מעט גשמים וגבהים נמוכים יותר כדי לצמוח.
למעלה מ-70% מהקפה שגדל ברחבי העולם הוא ערביקה וידוע בדרך כלל כפול האיכותי יותר. קפה רובוסטה מאופיין בטעמי העץ והאדמה. סביר להניח שלא תראה תערובת של 100% רובוסטה בשוק,מכיוון שבאופן טבעי רובוסטה מכילה הרבה יותר קפאין והיא חזקה מדי לשתייה. עם זאת, יש הרבה תערובות באיכות גבוהה של רובוסטה זמינות בשוק, המספקות טעמים נהדרים לאחר ערבוב עם פולי ערביקה.
:מאפיינים עיקריים לשני פולי הקפה
ערביקה
  • גדל בגבהים גבוהים מעל 800 מ'
  • גדל במקומות עם אקלים גבוה יותר
  • עדין, מאוזן היטב בטעמו
  • פולי קפה יקרים יותר
  • באופן טבעי נמוך יותר בקפאין
רובוסטה
  • נפוץ בקפה נמס
  • גדל בגבהים נמוכים יותר בין 200 מ'-800 מ'
  • גדל במקומות עם אקלים נמוך יותר
  • יותר עפיצי ומר בטעם
  • מכיל כמות כפולה של קפאין מפולי ערביקה